ОШ "СУТЈЕСКА" - Рашка
ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Електронски дневник

Датум: 05. Mart 2019 23:36 Категорија: Aktuelno

        Електронски дневник један је од могућих облика евиденције наставних и ваннаставних активности који постоји у многим школама широм Србије. Основна школа "Сутјеска" са његовим коришћењем почела је од другог полугодишта школске 2018/2019. године. Увођење електронског дневника само је још један од облика модернизације и унапређења наставе у нашој школи.

     
     Након што је на крају првог полугодишта школске 2018/2019. године ОШ "Сутјеска" донела одлуку о преласку са папирне евиденције наставних и ваннаставних активности на електронску, организована је обука за коришћење новог облика дневника. Обуку су одржале наставнице, Данијела Милојевић - наставница информатике и технике и Сара Нинчић- наставница српског језика и књижевности, овлашћене координаторке, које су прошле одговарајућу едукацију за координаторе есДневника у Крагујевцу, за све наставнике предметне и разредне наставе и стручне сараднике. Да би настава у другом полугодишту могла да се одвија несметано, обука је одржана за време зимског распуста у информатичком кабинету наше школе, а до почетка другог полугодишта наставници разредне наставе и разредне старешине унели су све податке о ученицима, часовима, успеху, владању из првог полугодишта у нове електронске дневнике.

       
     Пошто je вођење дневника електронским путем брже и практичније и пошто тиме показује своју еколошку свест, ОШ "Сутјеска" одлучила је да, упркос томе што још није добила средства неопходна за увођење есДневника, почне са његовим коришћењем тако што је извршена прерасподела рачунара које ОШ "Сутјеска" већ поседује. Обезбеђен је минималан број рачунара неопходан за несметано одвијање наставе, тако да се настава сада одвија без икаквих проблема.