ОШ "СУТЈЕСКА" - Рашка
ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Дечја недеља

Датум: 16. Oktobar 2019 19:02 Категорија: Aktuelno

     Као и до сада, ОШ ,,Сутјеска" и ове школске године 2019/2020. обележила је Дечју недељу. Овогодишњи слоган био је - Да право свако ужива дете лако. Учешће у ваннаставним активностима уз подједнако залагање прихватили су и наставници и ученици.

     Читава протекла недеља, од понедељка 7.10.2019. године до петка 11.10.2019. године, протекла је у знаку пријатељства, љубави и разумевања. Наставници су се потрудили да организују различите радионице, дебате и друге облике учења и васпитавања кроз игру, како би ученике на креативан начин подсетили на њихова права и обавезе, али и како би их усмерили на квалитетне облике дружења и социјализације. 
     Наставнице Милена Кнежевић, Миљана Виријевић, Марина Урошевић и Сара Нинчић организовале су радионице у оквиру часова разредног старешине. Теме су биле пријатељство, дискриминација и примери добре комуникације. 
     Са ученицима петог разреда наставнице Сара Нинчић и Јелица Томовић разговарале су о томе у каквом свету они желе да живе, а у кавом не желе. Резултат дебате симболично је приказан на паноу у кабинету бр. 16.
     За ученике осмог разреда наставнице Марина Урошевић, Миљана Виријевић, Анђелија Роглић, Анђелка Ивановић, Милица Рајовић и Јелица Томовић организовале су радионицу са низом различитих активности.
     Са својим учитељима ученици првог циклуса образовања и васпитања, Дечју недељу обележили су израдом разнобојних паноа, а у издвојеном одељењу на Копаонику које броји свега два ђака учитељ Игор Вукадиновић, сваког дана, организовао је по једну активност (маскембал, спортски дан, дар, дрво права...).
     Обележавање Дечје недеље завршено је једним спортским двочасом који су организовали предметни наставници физичког васпитања Татјана Радошевић, Марко Вучетић и Саша Булатовић.
     Током читаве недеље интеракција између наставника и ученика била је на високом нивоу, чиме се радило и на побољшању сарадње и поверења међу њима, па се може закључити да је и ове године Дечја недеља протекла веома успешно.